Angielski Rosyjski Słowacki Francuski Włoski Facebook  Biuletyn informacji publicznej

ARTYKUŁ ARCHIWALNY

Bankowy Fundusz Gwarancyjny  poszukuje osoby na stanowisko radcy prawnego

Bankowy Fundusz Gwarancyjny poszukuje osoby na stanowisko radcy prawnego

Bankowy Fundusz Gwarancyjny gwarantuje depozyty zgromadzone w bankach i SKOK-ach oraz odpowiada za przeprowadzanie przymusowej restrukturyzacji instytucji finansowych. Fundusz należy do sieci bezpieczeństwa finansowego i współodpowiada za stabilność finansową Polski.

Poszukujemy osoby na stanowisko:

radcy prawnego w Departamencie Prawnym

Główne zadania:

• sporządzanie opinii i analiz prawnych dotyczących zagadnień związanych z realizacją ustawowych zadań Funduszu,
  • opiniowanie i opracowywanie projektów umów oraz projektów regulacji związanych
  • z działalnością Funduszu oraz funkcjonowaniem rynku finansowego,
  • analiza regulacji unijnych związanych z działalnością Funduszu oraz funkcjonowaniem rynku finansowego.

Oczekiwania:

• minimum 3-letnie doświadczenie w zakresie obsługi prawnej instytucji finansowej lub organu administracji publicznej,
  • znajomość i doświadczenie w zakresie stosowania prawa zamówień publicznych, prawa pracy, przepisów związanych z tworzeniem aktów prawnych (warunek konieczny),
  • znajomość prawa Unii Europejskiej w zakresie funkcjonowania instytucji finansowych,
  • znajomość języka angielskiego,
  • znajomość i doświadczenie w zakresie stosowania prawa spółek handlowych, prawa bankowego i prawa upadłościowego będą dodatkowymi atutami,
  • komunikatywność, samodzielność, umiejętność współpracy,
  • otwartość na zmiany i chęć do zajmowania się nowymi zagadnieniami.

Oferujemy:

• unikalną szansę nabycia umiejętności i wiedzy praktycznej w zakresie funkcjonowania rynku finansowego,
  • pracę w interdyscyplinarnych zespołach zadaniowych,
  • dobrą atmosferę w pracy i możliwości rozwoju zawodowego,
  • prywatną opiekę medyczną, pracowniczy program emerytalny i inne benefity.

Osoby zainteresowane prosimy o przesyłanie aplikacji CV na adres: rekrutacja@bfg.pl do 7 lipca 2021 r.

Prosimy o zamieszczenie w dokumentach aplikacyjnych klauzuli: Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych dla potrzeb niezbędnych do realizacji przez Bankowy Fundusz Gwarancyjny procesu rekrutacji na aplikowane stanowisko oraz na potrzeby przyszłych rekrutacji realizowanych w ciągu roku od daty złożenia przeze mnie niniejszej aplikacji, zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych).

Ponadto, prosimy o zapoznanie się z Informacjami dla składającego aplikację, zmieszczoną na stronie internetowej  Bankowego Funduszu Gwarancyjnego

Dla radcow prawnych Dla aplikantow Dla kandydatow Dla spoleczenstwa