Kancelaria poszukuje kandydatów na stanowisko: Młodszy prawnik w zespole ds prawa TMT

23.06.2021

Konieczny Wierzbicki Kancelaria Radców Prawnych, posiadająca biura w Krakowie i Warszawie, zatrudniająca blisko 40 prawników, specjalizująca się m.in. w zagadnieniach związanych z prawem umów i własności intelektualnej w sektorze IT i nowych technologii, a także doradztwem w zakresie organizacji i działania przedsiębiorstw w sektorze IT i nowych technologii, ukierunkowana na obsługę klientów z zagranicy i Polski, w związku z dynamicznym rozwojem poszukuje kandydatów na stanowisko:

MŁODSZY PRAWNIK W ZESPOLE DS. PRAWA TMT

Miejsce pracy: Kraków

Pełny wymiar czasu

Szczegóły i formularz do aplikowania: https://koniecznywierzbicki.pl/kariera/

WYMAGANIA:

• ukończone studia prawnicze lub rozpoczęta aplikacja radcowska/adwokacka, ewentualnie realizowanie V roku studiów prawniczych,
  • znajomość języka angielskiego na poziomie C1, pozwalająca na swobodną pracę z dokumentami i prowadzenie komunikacji z klientami,
  • umiejętność obsługi programów pakietu MS Office oraz systemów informacji prawnej,
  • sumienność, dobra organizacja pracy i umiejętność pracy w zespole,
  • pozytywna energia i autentyczna chęć do działania i uczenia się.

MILE WIDZIANE:

• doświadczenie w praktycznym stosowaniu prawa (np. w kancelarii, spółce prawa handlowego, studenckiej poradni prawnej),
  • gotowość pogłębiania wiedzy i umiejętności w obszarach powiązanych z sektorem TMT/IT (np. prawem imigracyjnym, prawem pracy).

TWÓJ ZAKRES OBOWIĄZKÓW:

• analizowanie i redagowanie projektów umów w obrocie gospodarczym, w tym umów w relacjach transgranicznych, w szczególności w obszarze prawa TMT,
  • wsparcie w procedurach legalizacji pobytu i pracy cudzoziemców w Polsce,
  • istotny fragment powierzanych czynność może być realizowany w jęz. angielskim.

OFERUJEMY:

• atrakcyjne wynagrodzenie, w tym motywacyjne składniki wynagrodzenia,
  • pracę w dobrze zorganizowanej, dynamicznie rozwijającej się firmie,
  • możliwość zdobycia wyjątkowego doświadczenia zawodowego i zbudowania bardzo dobrego warsztatu prawniczego,
  • pracę przy unikalnych projektach, w tym w międzynarodowym środowisku prawnym, w Kancelarii regularnie nagradzanej w polskich i zagranicznych rankingach prawniczych,
  • przyjazną, partnerską atmosferę pracy,
  • dostępne benefity,
  • regularne szkolenia wewnętrzne, spotkania i wyjazdy integracyjne,
  • jasną ścieżkę rozwoju swojej kariery.

Aplikując na ww. stanowisko prosimy o załączenie klauzuli o wyrażeniu zgody na przetwarzanie danych osobowych w celu prowadzenia rekrutacji na stanowisko wskazane w ogłoszeniu.